Zdrav život

shake zdrav doručak

Jelom do energije

Osim što daje energiju (kalorije), zdrav doručak vam može omogućiti i hranjive tvari potrebne organizmu. Doručak bi vam trebao pružiti oko 20-25% vaše dnevne potrebe za hranom. Pri tome valja imati na umu: nije važno doručkovati bilo što – važno je da doručak bude zdrav.Uredi

U žurbi ste? Trebat će vam manje od 1 minute da pripremite Formula 1 shake: ukusan doručak za kod kuće, na poslu i na putu. Dostupan je u više okusa, brzo se spravlja, a u svakoj porciji dobivate između 17 i 19 grama proteina uz  manje od 230 kcal.. Za kreativniji shake3 na kraju dodajte voće, orašaste plodove i lisnato povrće. Jeste li kušali naš Formula 1 Free From shake koji ne sadrži soju, laktozu niti gluten? Radi se o ukusnom i zdravom obroku koji možete pripremiti s djelomično obranim kravljim mlijekom ili sa sojinim mlijekom.

sve što trebate znati o proteinskom skake

Sve što treba znati o proteinskim shakovima

Kao brz, uravnotežen obrok Proteinski shakovi namijenjeni nadomještanju obroka odlično su rješenje za one koji su skloni preskakati obroke. Praktični su jer se brzo pripremaju te mogu osigurati uravnoteženu prehranu kada nema vremena za pripremu obroka.

Kao nadomjestak obroka za lakši gubitak težine

Kao dodatak prehrani za povećanje tjelesne težine

Kao dodatni unos proteina

Kao ‘gorivo’ prije i poslije vježbanja

Za uravnoteživanje prehrane

koncentrat aloe

Osvježavajući napitak od aloe

Hidratacija je neophodna da bi organizam funkcionisao najbolje što može, iz tog razloga uživajte u ovom osvježavajućem i ukusnom napitku sa smanjenim kalorijama.Koncentrat aloe jednostavno dodajte u vodu, dobra je zamjena za visokokalorična bezalkoholna pića puna šećera.

Ključne prednosti: Sadrži 40% soka aloje vere dobijenog iz lista biljke. Bez dodatka šećera, niskokaloričan

Bez obzira pokušavate li kontrolisati težinu ili jednostavno živite užurbano i aktivno, ponekad može biti teško osigurati da vaš organizam uvijek dobija potreban dnevni unos od 2-2,5 litara tečnosti. Biljni koncentrat aloje predstavlja idealan način da povećate svoj unos tekućine uživajući u zdravom, osvježavajućem napitku odličnog ukusa.

zob jabuke vlakna

Šta su vlakna i čemu služe

Važno je znati tri važne činjenice o vlaknima:

Vlakna su gradivna komponenta biljnih namirnica, što znači da ih ima u povrću, voću, grahoricama i žitaricama (poput kukuruza ili smeđe riže) – namirnice poput mesa, ribe ili peradi ne sadrže vlakna.

Vlakna potiču odvijanje probavnog procesa.  Ako se pobrinete da vaš doručak sadrži dosta vlakana, vjerojatnije je da ćete do kraja dana uspjeti konzumirati preporučenu dnevnu količinu od 25 g.

Postoje dvije vrste vlakana: topiva i netopiva. Topiva vlakna se otapaju u vodi i nabubre. Netopiva vlakna apsorbiraju vodu i povećavaju zapreminu hrane koju probavljamo, što doprinosi samoj probavi.

Zato od ranog jutra počnite brinuti o zdravoj probavi. Osjećaj nadutosti stvarno može pokvariti raspoloženje, zato se potrudite pažljivo birati hranu. Pri tome treba imati na umu da previše vlakana u prehrani u kratkom vremenu može dovesti do nelagodnog osjećaja u trbuhu i crijevima i vjetrova. Zato postupno povećavajte unos vlakana i dajte svojem organizmu vremena da se prilagodi.

voće i povrće smoot

Smootie sa voćem ili povrćem

Zamislite obrok koji je ukusan, zdrav, nutritivno bogat i – gotov u manje od 5 minuta! Usto, zamislite da taj isti obrok detoksicira vaš organizam, čisti krv i jetru, potiče probavu i alkalizira tijelo!

Kako biste napravili balansirani smoothie, trebali biste se pobrinuti da baza bude voda, mliječni proizvod (jogurt ili mlijeko), napitak od žitarica (npr. zobeno mlijeko), napitak od orašastih plodova (npr. bademovo mlijeko) te zatim bazu kombinirati s niskokaloričnim voćem i povrćem.

Da bi pojačali nutritivnu vrijednost svaki smootie kombinirajte sa nekim od Herbalife proizvodom!

najzdraviji doručak

Najzdraviji doručak

Zdrav doručak bi trebao biti osnova dnevne ishrane pružajući dovoljno količinu energije i hranjivih tvari.

Najbolji doručak za mršavljenje bio bi onaj koji vam pruža dovoljno kalorija i nutrijenata u skladu s ostalim dnevnim potrebama. Trebate odrediti koliko kalorija dnevno trebate unijeti kako biste ostvarili željene rezultate te ih zatim rasporediti po obrocima u danu.

Najbolji doručak za mršavljenje bio bi onaj koji vam pruža dovoljno kalorija i nutrijenata u skladu s ostalim dnevnim potrebama. Trebate odrediti koliko kalorija dnevno trebate unijeti kako biste ostvarili željene rezultate te ih zatim rasporediti po obrocima u danu.

Ako želite smršaviti, ne morate izbjegavati jaja. Jedno jaje srednje veličine sadrži 7 grama proteina i oko 70 kalorija, što nije puno. Proteini su izvor energije kojeg svakako želite uključiti u doručak kako biste ostali siti i energični do idućeg obroka. Uvijek možete odvojiti žumanjke od bjelanjaka te koristiti samo bjelanjke koji su manje kalorični.

Copyright © Francois Koa | Nezavisni Distributer Herablife | smrsavitilako.com | francoisv7t.com |koabest.com